Zsályás gombamártás |
2017-12-23 23:58:25 |
Zsályás gombamártás Hozzávalók: 50 dkg barna csiperke 3 dkg szárított vargánya (vagy más, zamatos erdei gombák) 2 kisebb salotta (vagy 1 kis fej lilahagyma) 8-10 db apróbb vagy 4-5 db nagyobb friss zsályalevél 1 evőkanál olívaolaj 2 dkg jó minőségű vaj 1/2 mokkáskanál szárított kakukkfű (vagy 1 ágacska friss) 3 dl főzőtejszín (10%... |
Tavaszi finomságok medvehagymával |
2017-04-06 23:58:43 |
Tavaszi finomságok medvehagymával: A népi gyógyászatban régóta ismert és kedvelt, de a fűszernövényként is mind népszerűbb medvehagyma zsenge leveleit most érdemes begyűjteni - kinek a természetből, kinek a piacról, zöldségestől. A gyöngyvirágéra igencsak emlékeztető élénkzöld levelek lelőhelyét az intenzív, fokhagymát és valamelyest snidlinget is idéző illat már messzi... |
Kossuth-kifli marcipánnal |
2016-11-09 22:45:05 |
Kossuth-kifli marcipánnal Hozzávalók 10 dkg nyers marcipánmassza 4 db tojás (L méretű) 20 dkg puha minőségi vaj 18 dkg átszitált porcukor 1 tasak vaníliás cukor 1/2 kk sütőpor 1 csipet só 17 dkg süteményliszt 2 ek őrölt mandula Elkészítés A marcipánmasszát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szétválasztott tojások... |
Selymes-krémes sütőtökleves nem csak vegánoknak |
2016-04-13 23:31:49 |
Selymes-krémes sütőtökleves nem csak vegánoknak Hozzávalók Hozzávalók: 60 dkg sütőtök (minél élénkebb narancsszínű, annál jobb - a hagyományos magyar sütőtökből kiváló) 1 kis fej főzőhagyma 1 teáskanálnyi napraforgókrém (helyettesíthető tökmagkrémmel, tahinivel, esetleg mogyoróvajjal) 1 teáskanálnyi garam masala fűszerkeverék 1/2 teáskanálny... |
Könnyű parajgaluskák zsályás vajjal |
2015-12-18 23:16:00 |
Könnyű parajgaluskák zsályás vajjal Hozzávalók 10 db galuskához: 30 dkg friss parajlevél 1/2 csokor petrezselyemzöld finomra vágva 2 db szikkadt zsemle vagy kifli 1 db közepes méretű egész tojás 2,5 dkg kukoricakeményítő + 1 teáskanálnyi 1 dl langyos tej tengeri só bors frissen reszelt szerecsendió A főzéshez: 1,5 l víz 1 teáskanál tengeri só A zsályás vajhoz:... |
Currys-citromos lencseleves |
2015-11-17 19:27:01 |
Currys-citromos lencseleves Hozzávalók 4 személyre: 1 szál póréhagyma 1-2 gerezd fokhagyma 1,5 dl vörös lencse 1 közepes méretű lisztes burgonya (pl. Ella, kb. 15 dkg) 1,5 teáskanál currypor 1 csapott teáskanál kurkuma 1 kávéskanál római kömény 1/2 kávéskanál cayenne bors (vagy chili) 1 citrom leve + 1 karikákra vágva a tálaláshoz 1 evőkanál olaj (dió-, földimogyor... |
Füge és barátai |
2015-09-29 21:11:56 |
Füge és barátai Az Édenkertből éppúgy ismert, miként a görög és római mitológiából. Az ország egyes vidékein nálunk is régóta termő füge izgalmas finomságok főszereplője lehet! A Bibliából ismeretes, hogy Ádám és Éva, miután a tudás fájának gyümölcséből ettek, fügefalevéllel takarták szemérmüket. A görög mitológiában a bor és mámor istenéhez, Dionüszoszhoz kapcsolódott k... |
Félig aszalt paradicsom |
2015-09-19 23:49:47 |
Félig aszalt paradicsom Amikor érni kezdenek - ebben az évben a megszokottnál korábban, már most - a tojásdad alakú, húsos paradicsomok, rendszerint jó néhány kiló a sütőben teljesedik ki, és lesz belőlük félig aszalt paradicsom. Bár a készen kapható szárított paradicsomok között is akad nem egy, amelyik igazán remek, a saját készítésű, fűszerekkel is megbolo... |
Zamatos paradicsom a középpontban – könnyű fogások ny |
2015-09-18 23:08:26 |
Zamatos paradicsom a középpontban - könnyű fogások nyári napokra A szabadföldön pirosra érett paradicsomok zamatában szinte a nyár minden pillanata felfedezhető: a reggelek és az üdítő záporok frissessége, a forró nappalok intenzitása, az esték illat- és ízgazdagsága. Jólesik szinte bármely étkezés során. A paradicsom felhasználásának pedig valóban csak a képzelet... |
Vörös bazsalikomos sajtkrémmel töltött paradicsom |
2015-09-18 22:56:39 |
Vörös bazsalikomos sajtkrémmel töltött paradicsom Hozzávalók: 4 személyre előételként, 2 személyre akár főfogásként is: 4 db nagyméretű, kemény húsú paradicsom 10 dkg jó minőségű natúr krémsajt 2 evőkanál sűrű, görög joghurt 1 nagy csokor vörös bazsalikom só frissen őrölt bors oregánó Elkészítés: A paradicsomokat 1-2 percre for... |
|